Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2011 11:28 - Българин изобрети хапче срещу пълнеене
Автор: galinpetkov Категория: Новини   
Прочетен: 1830 Коментари: 0 Гласове:
2



Диетите, ограниченията и всички други знайни и незнайни методи за отслабване могат да останат в историята. И за това би могло да помогне българско откритие. Канадският инженер с български произход проф. Мартин Минчев създаде хапче не за отслабване, а срещу дебелеене.

Хапчето се раздува в стомаха и не уврежда по никакъв начин вътрешните органи. То дори подпомага храносмилателния процес, тъй като организмът не се натоварва прекомерно с храна, която не може да преработи.

Клиничните изпитания на лекарството трябва да започнат до края на годината. Експерименталите образци ще бъдат показани по време на симпозиум по проблемите на затлъстяването в Албена и всички, които искат да видят хапчето, ще могат да го направят.

Попаднали в стомаха, под въздействието на соковете съставките на капсулата започват да се раздуват, запълват голяма част от обема му и така създават чувство за ситост, дори за преяждане. По този начин пациентът няма желание дори да изяде докрай нормалната си порция, а чувството за ситост се запазва продължително време. Увеличената консистенция стои раздута в стомаха до пет дни, а през това време човек поема минимално количество храна.

Новият продукт успокоява стомашната лигавица и стимулира храносмилането, уточни доц. Светослав Ханджиев, председател на Българската асоциация за изучаване на затлъстяването.

Откритието ми има връзка с популярното навремето унгарско анимационно филмче за семейство Мейзга, които гълтаха хапчета вместо храна, разказва нашият сънародник в Канада. Впоследствие, на конференция във Виена, разказал за филмчето на колежката си д-р Ядид Пехт. Първоначално на шега, а след това насериозно, двамата се захванали да разработят капсула срещу дебелеенето, която да създава чувство на ситост, допълва в. „Монитор“.

Източник: www.DoctorOnline.bg




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galinpetkov
Категория: Туризъм
Прочетен: 159219
Постинги: 87
Коментари: 30
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930